توستر براي شما مناسبتر است يا مايكروويو؟ فرق توستر و ماكروفر چيست؟
اين روزها در اكثر خانهها و به طور مشخص آشپزخانهها محدوديت فضا وجود دارد و گاهي مجبوريم بين چند دستگاه كه عملكرد نسبتا مشابه دارند يكي را انتخاب كنيم. مثلا چندان بهينه نيست كه در آشپزخانهمان هم مايكروويو داشته باشيم هم آون توستر اما كدام دستگاه براي پاسخگويي به نياز شما بهينهتر است و اگر بخواهيد بين آنها يكي را انتخاب كنيد كدام را انتخاب ميكنيد؟ بهتر است اين دو وسيله را از زواياي مختلف بررسي كنيم.
فرآيند پخت
اولين فرق توستر و ماكروفر در نوع پخت غذاست. در آون توستر پخت غذا با استفاده از اشعه مادون قرمز كه توسط المنتهاي مادون قرمز موجود در آن توليد ميشود، صورت ميگيرد. يك توستر ممكن است يك، دو يا چند المنت گرمايشي داشته باشد. گرماي توليد شده توسط المنتها باعث گرم شدن درون دستگاه شده و به پخت غذا منجر ميشود به طوري كه داخل غذا پخته و بيرون آن حالت برشته پيدا ميكند. پس آون توستر براي درست كردن غذاهايي كه برشته شدن در آنها مهم است گزينه بهتري است.
در مايكروويوها اما امواج الكترومغناطيس مولكولهاي آب درون غذا را به جنبش در ميآورند و باعث توليد گرما و پخته شدن غذا از داخل ميشوند و به همين دليل است كه غذاها در فرآيند پخت برشته نميشوند. اين عملكرد امواج الكترومغناطيس باعث ميشود كه مايكروويوها به سرعت آب و مايعات را به جوش بياورند، كاري كه توسط توستر قابل انجام نيست. به طور كلي براي پختن مواد غذايي آبدار و يا با درصد چربي نسبتا بالا، مايكروويو گزينه مناسبتري است.
مدت زمان پخت
توستر زمان بيشتري براي پخت و گرم كردن غذا نياز دارد. از آنجايي كه گرما از بيرون به داخل غذا داده ميشود ميزان گرما نبايد آنقدر زياد باشد كه غذا از داخل سرد و يا خام باقي بماند اما از بيرون بسوزد. پس مدت زمان بيشتري طول ميكشد تا غذا به دماي مطلوب و يكنواخت برسد و فرآيند پخت صورت گيرد. پس از نظر معيار زمان، مايكروويو گزينه بهتري است.
هزينه
توستر ها به طور ميانگين ارزانتر از مايكروويوها هستند. پس اگر نيازتان به گونهاي است كه با توستر به طور كامل پاسخ داده ميشود لازم نيست چندين برابر براي خريد يك مايكروويو هزينه كنيد.