كباب پز يا همان باربيكيو يكي از ملزومات پخت كباب است كه فرايند تهيه و پخت اين غذاي خوشمزه را بسيار آسان ميكند. اين وسيله حرارت كافي را براي پخت بهتر كباب فراهم ميكند و به شما اجازه ميدهد كه در زماني كوتاه يك وعدهي غذايي مغزي و عالي را تهيه و سپس نوش جان كنيد.
كباب از جمله غذا هاي اصيل ما ايرانيان است و در مواقعي كه قصد پختن اين غذاي لذيذ را داريم به كباب پز نيازمنديم تا بتوانيم به آساني آن را آماده كنيم. در اكثر مهماني ها و دورهمي ها (چه داخل خانه و چه بيرون از آن و در دل طبيعت) كباب پاي ثابت ضيافت هاي ما به شمار ميرود. اما آن چه كه گاهي آزاردهنده است، نحوهي طبخ اين غذا است كه كمي كار را با دشواري مواجه كرده است.
باربيكيو يا همان كباب پز چيست ؟
در گذشته براي پخت كباب تنها از سيخ استفاده ميكردند و با قرار دادن سيخ ها روي آتش كباب را آماده ميكردند. اين فرايند كار چندان آساني نبود و از عهده ي هركسي بر نمي آمد. اكنون به مدد وجود انواع كباب پز و باربيكيو اين كار راحت تر شده است.
وسايل پخت كباب امكانات و مدل هاي متنوعي دارند. باربيكيو را بيشتر در رستورانها استفاده ميكنند. انواع مختلف كباب پز كاربردهاي مختلفي دارند. مثلا اگر قصد تهيه ي اين وسيله را براي مسافرت هاي خود داريد مدل هاي سادهاي را خريداري كنيد كه حمل و نقل آن ها آسان تر است و به راحتي مي توانيد آنها را جابجا كنيد. اما اگر ميخواهيد باربيكيو را براي رستوران خريداري كنيد، قطعا به مدل هاي پيشرفته تري نياز داريد كه امكانات بيشتري دارند و كارايي آنها نيز متفاوت از مدل هاي خانگي يا مسافرتي است. در باربيكو ها و كباب پز هاي امروزي يك هيتر گرمايشي از نوع هيتر سراميكي تعبيه شده است.
كاربردهاي باربيكيو
باربيكيو هايي كه در رستوران ها استفاده مي شوند مناسب آن محيط هستند و براي آن فضا طراحي شده اند. اگر در يك محيط آپارتماني قرار داريد، هم هنگامي كه مهمان برايتان مي آيد و دوست داريد سفره اي رنگين برايش پهن كنيد و بهترين غذا را برايش آماده كنيد، با داشتن يك كبابپز در حياط، روف گاردن يا تراس مي توانيد در كم ترين زمان ممكن اين كار را انجام دهيد و يك پذيرايي عالي از آن ها داشته باشيد.
اين وسايل مجهز به نشانگر حرارتي هستند و همين امر به آشپز كمك مي كند زمان پخت كباب را متوجه شود و غذا را به بهترين شكل آماده كند.
انواع كباب پز ها عبارتند از:
• كباب پز برقي با المنت حرارتي ميله اي
• ذغالي
• گازي
از ميان همه ي كباب پز ها بايد ببينيد كه كدام يك براي خانه و سليقه شما مناسب تر است. البته هر نوع كباب پز مزايا و معايبي دارد. به عنوان مثال:
• كباب پز هاي ذغالي، بو و دودي طبيعي را به كباب مي بخشند، در حالي كه كباب پزهاي گازي و برقي، فاقد بوي دود و آتش هستند.
• كباب پزهاي گازي، گرما را به طور مساوي به قسمتهاي مختلف كباب منتقل مي كند. يك كباب پز برقي، ساده و بدون دود، يك بشقاب غذاي خوشمزه به شما مي دهد.
• روش استفاده از كباب پزهاي ذغالي براي پخت كباب مدتي طول مي كشد، اما استفاده از انواع ديگر كباب پز، بسيار راحت است.
كباب پزهاي شعله دار و ذغالي، بوي دود توليد مي كنند، بنابراين اگر در آپارتمان زندگي مي كنيد، بهتر است هنگام خريد، اين موضوع را مد نظر قرار دهيد، در اين حالت بهتر است كباب پز برقي بخريد.